Parfumuri online

Share Button

Alegearea parfumului bun reprezinta o problema impetuoasa. Pe latura practica, industria parfumurilor are un sistem de clasificare care poate deschide calea spre un parfum nou, favorit. Parfumierii si casele de parfumuri cum sunt Firmenich, Givaudan si Symrise, care dezvolta parfumuri pentru companii de infrumusetare, parfumuri ce sunt clasificate in functie de sase familii olfactive de baza. In cazul femeilor, acestea sunt in general mirosuri proaspete de fructe, florale, gurmande, orientale si lemnoase.

Un parfum atragator ne influenteaza starea de spirit

Aceste categorii reprezinta modul traditional de alegere a parfumului potrivit pentru tine. Nazrin Ladha, un celebru furnizor de arome condimentate, are o alta abordare si anume ca, initial, notele de parfum nu vin numai de la simturi sau de la memorie ci si de la tonul pielii unui client, care crede ea, ca influenteaza modul in care un miros este difuzat. Starea vremii, chimia corpului si chiar starea de spirit, pot modifica efectele aromelor. De asemenea, Jan Moran un alt expert in parfumuri, spune ca dieta, starea de spirit, de mediu precum si alti factori, influenteaza modul in care un parfum se dezvolta pe piele.

parfumuri dama

Parfumurile sunt arome pe care femeile si barbatii le poarta pentru a-si spori frumusetea si chiar pentru a atrage un potential partener. Acestea pot ridica starea de spirit, pot evoca o amintire placuta sau pur si simplu te ajuta sa mirosi foarte bine. Exista literalmente mii de arome diferite, disponibile pe piata. De fapt mirosurile, usor de purtat, au devenit o afacere de mai multe miliarde pe an. Gratie noului marketing, ale brand-urilor noi si ale liniilor de designeri, tot mai multi oameni inainte de a alege un parfum se uita la producator. Pentru a afla care miros este cel mai potrivit pentru tine, exista mai multe moduri pentru a te decide ce sa alegi, ce se potriveste stilului tau unic si personalitatii tale.

Fiecare parfum este compus din diferite note care determina mirosul de ansamblu.

Aceste note constau in trei straturi diferite, numite note de baza, note inalte si note de mijloc, toate lucrand sinergic pentru a crea un miros specific. Unele parfumuri de exemplu, considerate florale contin note diferite cum ar fi parfum de trandafir, gardenie sau muscata. Altele sunt putin mai fructate, cu nuante de citrice si de mere. Parfumurile exotice contin note picante, cum ar fi anason, stelar sau chiar scortisoara. Aromele pentru barbati, de asemenea, au note diferite si anume de mosc deoarece are un ton masculin, mai grele cum ar fi pin sau chiar note bazate pe piele.

Cum alegi un parfum online?

Inainte de a lua o decizie de cumparare, este intotdeauna o idee buna de a determina tipul de parfum pe care il preferi si apoi sa te uiti ce note de baza contine. Aromele vin pe patru niveluri de concentratie diferite. Pe masura ce concentratia creste, pretul de obicei creste si el.

Parfumuri

Parfumurile cu concentratie mare au un miros puternic si dureaza mult, acestea fiind de cea mai buna calitate. Sunt mai scumpe ca pret, insa acesta este absolut meritat. Nivel de concentratie il face sa dureaza toata ziua, cu doar o singura aplicare la incheieturile mainilor sau la punctele de puls.

Apa de parfum

Urmatorul nivel este apa de parfum, care de obicei dureaza in medie 6 ore de la aplicare.

Apa de toaleta

Al treilea nivel este apa de toaleta care este foarte accesibila ca pret si usor de gasit. Trebuie aplicata tot timpul pe parcursul unei zile pentru a mirosi frumos.

Apa de cologne

Cea de-a patra concentratie este apa de cologne care dureaza cel mai putin. Aceasta este slab calitativa, are un pret relativ mic si trebuie aplicata din doua in doua ore, deoarece isi pierde foarte repede mirosul.

Inainte de a te decide sa cumperi un parfum online, trebuie sa faci cateva teste simple pentru a te asigura ca este ceea ce iti doresti si ca te bucura. Cheia la toate aceste mirosuri este de a aplica putin pe piele. Acesta este si motivul pentru care majoritatea parfumeriilor si a magazinelor de cosmetice ofera testere pentru cumparatori. Pielea fiecarei persoane in parte are un cod unic de hormoni si feromoni, care pot modifica usor sau chiar extrem modul de a emite mirosul.